МОНТАЖ НА ПОДОВИ НАСТИЛКИ

монтажник подови настилки

Монтаж на подови настилки Цена майстор ламинат
Монтаж на Ламинат над 12кв.м. 4 лв./кв.м.
Монтаж на Мокет 6 лв./кв.м.
Монтаж на Балатум 5 лв./кв.м.
Монтаж на Трислоен паркет 10 лв./кв.м.
Монтаж на Винил редене 7 лв./кв.м.
Монтаж на Винил лепене 10 лв./кв.м.
Монтаж на PVC первази 2 лв./л.м.
Монтаж на MDF первази 6 лв./л.м.
Монтаж на Мокетени первази 2 лв./л.м.
Лепене на Гранитогрес 35 лв./кв.м.
Лепене на Теракот 32 лв./кв.м.
Лепене на Цокъл 8 лв./л.м.

Монтаж на подови настилки

Монтаж на Ламиниран паркет

Монтажът на ламиниран паркет не е сложен, но изисква сръчност и познания. Правилното и прецизно нареждане на ламината осигурява дългосрочно и безпроблемно използване на подовата настилка. От значение за добрия краен резултат е как ще се изреже ламинатът около касите и тръбите за да няма грозни фуги или опасност от надуване на ламината. Правилното позициониране на преходната лайсна ще придаде естетичност и по-добро уплътнение. Ламелите могат да се редят хаотично или стъпаловидно, но винаги трябва да се спазва достатъчно голямо разминаване, за да стане ламинатът здрав и устойчив на натоварване. Притискането на первазите към стената и пода едновременно по-време на монтаж е задължително, за да не остават фуги или да се отварят такива по врме на експлоатация. Изборът на подложка зависи от вида на замазката и топлоизолационните качества, които търсим. Подложката не служи за изравняване на пода! Подът трябва да е равен с денивилация не повече от 2-3 мм. В противен случай се получава пружиниране на подовата настилка, снадките се деформират или чупят, което води до нужда от подмяна. Всяка производствена партида на ламината има разминавания в нюансите и отблясъка и ако имаме нужда да подменим дъски след време, купуването на нови няма да ни помогне. Единственият вариянт е да си запазим запечатан кашон от същия ламинат, който редим.

Монтаж на Первази

Монтажът на первази изисква различни способи при различните первази. Подовите первази биват PVC, MDF и дървени.
PVC-то се отлиава с добра гъвкавост и отлично прилягане към пода и стените. Монтажът е бърз и лесен. За PVC первазите има изработени външни и вътрешни ъгли със същата разцветка. Те осигуряват гладко преливане на перваза без фуги и ръбове.
MDF первазите са податливи на леко огъване. При неравни стени и подове те остават фуги. Фугите могат да се силиконират и боядисат при нужда. MDF первазът е имитация на истинското дърво. Той има за цел да придаде по-автентичен вид на дърво на разумна цена.
Дървеният перваз е класика. Най-често се използва за завършване на естествени паркети, за да не се наруши натуралното звучене на настилката. Первазите са скъпи и трудни за обработка, заради жилестата им структура. При разкрояването им се използват само висококачествени машини.

Монтаж на Мокет

Поставянето на мокет се извършва върху равен и гладък под. Желателно е това да е саморазливна замазка. Парчето мокет се разкроява в помещението където ще бъде положено. Нагъва се на руло и малко по малко се подлепя с подходящо лепило. Освен за неподвижност на мокета, лепилото играе и изолационен слой между замазката. Това е от голямо значение при пране на мокета. Плътно поставено, лепилото не позволява водата да пронива до замазката. Намокрянето на замазката би довело до трудно изсъхване, в следствие на което ще започне гниене и мухлясване на мокета.
За мокета се шият первази от същото руло, което сме взели. Поставянето им към стената става постредством лепене.

Монтаж на Балатум

Поставянето на балатум е сходно с това на мокета. Лепенето на балатума е нужно, за да не се образуват мехури и нагъвания. Залепеният балатум има по-дълъг живот.
Первазите за балатума могат да са всякакви. Най-удачен би бил избора на PVC первази. Сходството в материалите и визията ги правят напълно съвместими.

Монтаж на Трислоен паркет

Монтажът на трислойния паркет наподобява монтажа на ламинат, с разликата че дъските тук са по дълги и по-тежки. Трислойният паркет се състой от три пласта дървесина. Те са много чувствителни към вода. Един евентуален теч върху паркета, би го разделил на отделните му пластове. Предимство на трислойния паркет е, че издържа на износване и като естествено дърво има високи топлоизолационни свойства. Трислойният паркет може да се лепи за пода с подходящо еластично лепило или да се постави върху подложка без лепене. Цената на трислойния паркет варира от 40лв./кв.м. за честосрещана дървесина до над 200лв./кв.м. за екзотични дървета, като махагон например. Високата цена на трислойния паркет, води до нуждата от качествен монтаж, първо за да се намали разхода до минимум и второ да се монтира така, че да не се създават предпоставки за издуване на паркета, което би го повредило необратимо.

Монтаж на Гранитогрес и Теракот

Монтажът на гранитогреса и теракота е свързан с мокър процес на лепене. Това са високо устойчиви настилки, както на износване, така и на удар. Недостатъкът за жилищния помещения е, че са студени настилки и без подово отопление не са подходящи за спални и всекидневни. Основното им приложение е в бани, коридори и кухненски боксове. Могат да бъдат монтирани и в градината на беседки и тераси. Въпреки, че гранитогресът и теркота се лепеят за пода с теракол, то основата трябва да е равна за да може плочките да се залепят здраво. Това ще избегне тяхното по-нататъчно разлепяне, както и евентуални кухини, които ще кантят при ходене.

Монтаж на подова настилка от Винил

Монтажът на винил се прави със или без лепене върху саморазливна замазка. Винилът е PVC настилка наподобяваща ламината, но не съдържа дървесни частици в състава си, което го прави неуязвим от вода. Винилът е високо устойчива настилка и монтиран надежно издържа на износване, мокрене, удар, надраскване, слънчева светлина и други вредни фактори.

Монтажи за София.